De Schrijver Vastgoedonderhoud (renovatie 78 woningen Terneuzen)

Onze klant
Stichting Clavis is een corporatie in Terneuzen. Deze corporatie heeft dezelfde uitdagingen als ieder andere corporatie in Nederland. Goede betaalbare woningen aanbiedingen voor mensen die iets minder te besteden hebben. Daarnaast moet het bezit verduurzaamd worden zodat de woningen in 2022 gemiddeld een label B hebben en in 2050 gasloos zijn.

De vraag
Clavis heeft voor het onderhoud en de verduurzaming van het complete bezit twee ketenpartners gekozen. Dit zijn Lindhout en De Schrijver Vastgoedonderhoud. Deze bedrijven bepalen samen de te nemen maatregelen en maken de bij behorende scenario’s voor de verschillende complexen. Na een akkoord van de opdrachtgever worden de werkzaamheden uitgevoerd. Beide bedrijven blijven daarna verantwoordelijk voor het toekomstig onderhoud.

De oplossing
Bij deze 78 woningen werd een breed pakket van maatregelen uitgevoerd om de woningen weer klaar te maken voor de toekomst. Zo werd het voegwerk hersteld, de entreepuien vervangen door nieuwe Lamikon LongLife kozijnen, de bestaande kunststof kozijnen werden voorzien van nieuw HR++ glas en deze kozijnen werden daarna ook voorzien van een nieuwe folielaag. Tevens werd de bestaande spouwmuurisolatie verwijderd en werd er nieuwe Supafill isolatie aangebracht. Resultaat: tevreden bewoners, beheersbaar onderhoud en een label B.